Mini kuća za odmor u prirodi

Sigurd Larsen je nedavno završio malu vikendicu u stilu kuće za ugostiteljski startup Raus. Kompaktna kuća za vuču je stručno dizajnirana da gostima pruži snažnu vezu sa okolnim pejzažom i definisana je svojim velikodušnim zastakljenjem, uključujući velika klizna vrata koja otvaraju spavaću sobu ka spolja.

Prepoznatljivi spoljašnji i unutrašnji dekor male kuće Raus k Vehrmuehle od crnog drveta, koji podseća na Barrington Tops kabinu, izabran je u nastojanju da se izbegnu refleksije u prozorima, prema Larsenu, i da se fokus stavi na pogled spolja. Ova ista želja da se osigura da ruralno okruženje zauzme centralno mesto očigledno je takođe obavestilo o lokaciji svih zastakljivanja.

„Rad sa samo nekoliko kubnih metara je na neki način uvek izazov za arhitekte“, objasnio je danski dizajner iz Berlina. “Ali u isto vreme, otkrio sam da je to izvor inspiracije jer postoji tako jasan okvir za ono što je moguće. Nadam se da će svaki gost moći da učini ovo mesto svojim i da se ovde oseća kao kod kuće, makar i na ograničeno vreme“.

Posetioci ulaze u spavaću sobu, koja je zaista srce kuće sa svoja dva klizna staklena vrata koja ga otvaraju ka spolja i omogućavaju lak pristup spoljašnjoj terasi (koja vešto skriva kuku za prikolicu). Da je to bio stan sa punim radnim vremenom, krevet u Marfijevom stilu je možda bio dobar dodatak koji bi mu omogućio da služi kao kancelarija, ali nema potrebe za takvom fleksibilnošću u kući za odmor. U blizini je kupatilo, koje na fotografijama izgleda veoma malo, ali u toaletu i tušu ima žica za cipele – a na lep dodir, iznad je postavljen krovni prozor. Čajna kuhinja je takođe mala i osnovna. Uključuje nekoliko polica, plus šporet na propan sa dva gorionika, umivaonik i ormare, dok donji krevet susednog kreveta na sprat služi kao sofa. Merdevine omogućavaju pristup gornjem krevetu, koji ima koristi od krovnog prozora iznad.

Larsen kaže da je izolacija odlična u celoj maloj kući, a podno grejanje drži prste na nogama, a na raspolaganju je i peć na drva. Dom se napaja iz solarnih panela, uz opciju sa ekeltrične mreže.

Izvor:Sigurd Larsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *