Enterijer restorana od recikliranih elemenata

Ono što obeležava enterijer restorana Pozicija jeste mnoštvo postojećih elemenata koji su bili jako daleko od senzibiliteta Luke Jovićevića, arhitekte koji potpisuje dizajn enterijera lokala, ali oni nisu smeli da se uklanjaju. Postojao je vrlo jednostavan izbor: da se o njih spotiče u pokušaju da ih ignoriše ili da pronađe način da ih stavi u funkciju svoje ideje. Naravno, Luka je izabrao ovo drugo rešenje.

pozicija-vracar-02-630x420

Kombinovanje različitih elemenata postao je veliki izazov vredan truda od skoro tri meseca intezivnog rada.

pozicija-vracar-03-630x315

Iskorišten je sav inventar iz predhodnih, zatvorenih, lokala istog investitora i od njega napravljeno novo rešenje enterijera.

pozicija-vracar-06-630x420

Svi novokreirani elementi duboko su promišljeni s osnovnim zadatkom da podupru i opravdaju postojeće elemente. Za slike i instalacije zaslužan je umetnik Stanko Maletić a posebno je interesantna instalacija “Putevi kontrole” u VIP sobi od recikliranih daljinskih upravljača.

pozicija-vracar-08-630x420

pozicija-vracar-09-630x420

Novac je trošen na način da svaki detalj koji privlači pažnju bude do perfekcije izbrušen, a štedelo se na onome što nije nosilo zvuk bitnog već se podrazumevalo kroz rustiku i namernu nedovršenost.

pozicija-vracar-10-630x420

pozicija-vracar-11-630x420

Sa obzirom da je doživljaj betonskih zidova hladan sam po sebi, rasveta je igrala bitnu ulogu u balansu topline prostora. Stoga je korišćenja rasveta tople boje.

pozicija-vracar-12-630x420

pozicija-vracar-13-630x420

Vračar je dobio još jedan interesatno dizajniran restoran u kojem gosti mogu uživati u ukusima domaće kuhinje u malo novijem izdanju.

 

IZVOR (gradnja.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *